Uutta ihanaa iholle: Biovive - luomusertifioitu luonnonkosmetiikkasarja sopii jokaiselle

tuotekuva_1_Biovive.jpg

Syksy saapui Kauneuspilkku Helsinkiin uuden tuotesarjan kera. Ranskalainen Biovive on luonnonkosmetiikka-sarja, jolla on Cosmos Organic -luomusertifiointi. Sarja on tullut markkinoilla Ranskassa vasta 2019 eli viime vuonna, kyseessä on siis todella tuore ja kiinnostava luonnonkosmetiikan tulokas. Olen myös innoissani siitä, että Kauneuspilkku on ensimmäisiä hoitoloita, joiden valikoimasta Biovive löytyy Suomessa.

Olin jo jonkun aikaa pohtinut sitä, että haluaisin Kauneuspilkun asiakkaille jo tutuiksi tulleiden sarjojen, Ekopharman ja Yon-Kan, lisäksi vielä pienen niche-sarjan, joka voisi tarjota niin lisää vaihtoehtoja valittavaksi ihon hoitamiseen. Biovive-sarja tuli eteeni vuosi sitten Kosmetologipäivillä, sarja oli siellä ensiesittelyssä ja vaikutuin niin paljon, että päätin ottaa sarjan valikoimaan heti kun se on Suomessa saatavilla. Maahantuojan piti saada sarja nyt keväällä Suomeen, mutta tietysti pandemia viivästytti tuloa hieman. Nyt kuitenkin iloitsen siitä, että Bioviven kanssa voin tarjota tähän syksyyn uutta ihanaa ihon hoitamiseen ja hellimiseen. Itse olen aivan ihastunut ja löytänyt sarjasta jo omat suosikkituotteetkin!

Ensimmäinen ja tärkein kriteeri kun valitsee kosmetiikkasarjaa hoitolan valikoimaan on tietysti tuotteiden laatu ja toimivuus. Näin sanoessani en halua vähätellä tuotteiden muita merkittäviä seikkoja. Tärkeää on myös, että kosmetiikkasarjan hinta-laatusuhde on kohdallaan, tuotteet näyttävät houkuttelevilta, pakkaukset ovat funktionaalisia ja käytetyt tyhjät pakkaukset on mahdollista kierrättää. Itselleni - ja myös asiakkailleni - merkittävä kriteeri on myös se, että tuotteet ovat luonnonkosmetiikka tai vähintäänkin suurimmaksi osaksi luonnonraaka-aineista valmistettuja.

Biovive onnistui vakuuttamaan laadun lisäksi monella muulla saralla:

  • Tuotteet ovat laadukkaita.

  • Tuotteita on helppo käyttää ja ne tuntuvat hyviltä iholla.

  • Tuoksut ovat mietoja mutta miellyttäviä.

  • Tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa - ja tässä tapauksessa jopa luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa (Cosmos Organic -sertifikaatti).

  • Sarjan tuotteet ovat yhtä tuotetta lukuun ottamatta vegaanisia ja sarjalla on Vegan-sertifikaatti.

  • Raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Sarjan omilla ranskankielisillä nettisivuilla kerrotaan raaka-aineiden viljely- ja tuotantoalueet (https://www.biovive-france.com/fr/content/10-origine-france).

  • Pakkaukset ovat kierrätettäviä. Pääasiassa pakkaukset ovat kierrätyskelpoista muovia ja joissakin tuotteissa kierrätyskelpoista lasia. Kartonkisia ulkopakkauksia käytetään vain lasipurkkien ja -pullojen suojana. Pakkauskartongin raaka-aine on peräisin FSC-sertifioiduista metsistä. Käytetty painomuste on kasvipohjaista.

tuotekuva_2_Biovive.jpg

Biovive on pieni täsmäsarja, siinä on vain 11 tuotetta, joista nyt 10 on jo saatavilla Kauneuspilkusta. Sarja sisältää kahdeksan tuotetta kasvoille: puhdistusöljybalmin, miselliveden, kuorinnan, savinaamion, silmänympärysvoiteen, kaksi erilaista kasvovoidetta sekä öljyseerumin. Vartalonhoitoon on kolme tuotetta: saatavilla on nyt vartaloöljy ja vartalotuoksu ja lisäksi myöhemmin on tulossa vielä vartalovoide. Biovive on oikeastaan hylännyt ihotyyppiajattelun tuotteissaan, ja keskittynyt tuotteiden kehittämisessä siihen, että kaikki tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille.

Tuotteiden mieto tuoksumaailma on tarkkaan suunniteltu - tämä ei yllätä kun kyse on kuitenkin ranskalaisesta sarjasta. Siinä on joku ihmeellinen taika, mutta omaan makuuni juuri ranskalaisessa kosmetiikassa on hyvin toteutetut ja hienostuneet tuoksut. Biovive-sarjan tuotteissa vartalotuoksua lukuun ottamatta on Élise Bénat’n luoma mieto tuoksu, joka on hennosti kukkainen, sisältäen ripauksen sitrusta ja anisruohoa. Sarjan raikkaan vartalotuoksun tuoksumaailman on luonut puolestaan Loïc Bisceglie ja vartalotuoksu hurmaa sitruksilla, lavandiinilla, seetrillä ja santelilla.

Sarjan aktiiviaineet tulevat kirsikan, viikunan ja persikan silmu-uutteista, laadukkaista hyviä omega-rasvahappoja sisältävistä kasviöljyistä (camelina, hamppu, oliivi ja auringokukka), kasvihydrolaateista (sitruuna, ohranverso ja iltahelokki) sekä tattarisiemenuutteesta. Bioviven kasvipohjaiset aktiiviaineet sheavoita lukuun ottamatta ovat Ranskassa viljeltyjä ja myös tuotteissa käytetyt savilaadut (kaoliini eli valkosavi ja punasavi eli illite) ja perliitti (vulkaaninen túhka) tulevat Ranskasta. Sheavoi puolestaan tulee reilun kaupan periaatteita noudattaen Burkina Fasosta. Viininviljelystä tunnettu ajatus kasvuympäristön merkityksestä (terroir) ulottuu nyt myös luonnonkosmetiikan tuotantoon - ainakin Bioviven kohdalla. Biovive on upea sarja ihonhoitoon jokaiselle ihotyypille.

Tuotekuva_3_Biovive_kuorinta.jpg

Bioviven tuotteet:

  1. The balm-in-oil make-up remover -puhdistusöljybalmi 100 ml 27 e. Puhdistusöljybalmi on puhdistustuote, jolla voi puhdistaa niin kasvot kuin silmämeikinkin. Öljypohjainen balmi emulgoituu vedellä. Puhdistusöljy sopii yksin käytettäväksi, mutta se tuote sopii myös kaksoipuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Sisältää camelina- ja auringonkukkaöljyä sekä ravitsevaa mehiläisvahaa. Päivittäiseen käyttöön.

  2. The French touch micellar water -misellivesi 150 ml 22 e. Sitruuna- ja iltahelokkihydrolaattia sekä tattarinsiemenuutetta sisältävä misellivesi puhdistaa kasvot ja poistaa meikin hellävaraisesti. Misellivettä voi käyttää yksinään kasvojen puhdistamiseen, mutta se sopii loistavasti myös kaksoipuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Päivittäiseen käyttöön.

  3. The universal double scrub -kasvokuorinta 50 ml 27 e. The universal double scrub on kuorintavoide kasvoille. Toisiaan täydentävät, erikokoiset rakeet perliitistä (vulkaaninen tuhka) ja jauhetuista kirsikankivistä kuorivat tehokkaasti uudistaen ihoa. Kuorinnan voimakkuutta voi säädellä lisäämällä veden määrää kuorintaa käytettäessä. Käyttö kerran viikossa, herkkäihoisille voi riittää kuorinta joka toinen viikko.

  4. The purifying 3-minute mask -kasvonaamio 50 ml 31 e. Todellinen glow-naamio! Kolmen minuutin savinaamio kirkastaa ja puhdistaa ihoa kuona-aineista ja tasapainottaa ja antaa kauniin pinnan. Naamio sisältää kolmea savilaatua, kaoliinia eli valkosavea, punasavea (illite) ja bentoniittia. Toisin kuin monet savinaamiot, tämä naamio ei lähde "kiristymään" kasvoilla vaan pysyy miellyttävän joustavana. Tuote on helppokäyttöinen, kolmen minuutin vaikutusaika riittää. Käyttö 1-2 kertaa viikossa.

  5. The perfect gaze -silmänympärysvoide 15 ml 33 e. Silottaa juonteita, poistaa turvotusta ja vähentää silmänalusten tummuutta. Silmänympärysvoiteessa silmujen uudistava voima on yhdistetty tummuutta ja väsymystä häivyttävään luonnolliseen pigmenttiin sekä helmiäisuutteeseen. Silmänympärysiho näyttää heleämmältä ja levänneeltä.

  6. Vitality Cream -kasvovoide 50 ml 39 e. Kosteuttaa, tasoittaa ihon pintaa, lisää hehkua. Vitality Cream -kasvovoide sisältää tehokkaita fytoaktiivisia raaka-aineita. Viikunan, persikan ja kirsikan silmu-uutteet uudistavat ihoa, antaen sille hehkua ja elinvoimaa. Ravitsevat ja ihoa pehmentävät camelina- ja auringonkukkaöljyt tekevät ihosta kimmoisan. Päivä- ja yövoide, päivittäiseen käyttöön.

  7. The universal cream of youth -anti-age-kasvovoide 50 ml 55 e. Kokonaisvaltaista anti-age-hoitoa: silottaa juonteita, täyteläistää sekä napakoittaa ihoa. The universal cream of youth kasvovoiteen tehon salaisuus piilee patentoidussa kolmen hedelmäpuun (viikuna, persikka, kirsikka) silmu-uutteessa sekä antioksidanttisessa hamppuöljyssä ja uudistavassa camelina-öljyssä. Voiteen koostumus on täyteläinen ja samettinen. Päivä- ja yövoide, päivittäiseen käyttöön.

  8. The universal elixir -öljyseerumi kasvoille 30 ml 50 e. The universal elixir on runsaista kasviöljyistä koostuva öljyseerumi kasvoille. Tuotteen tehokkaat fytoaktiiviset raaka-aineet uudistavat ihoa ja tekevät siitä joustavan, pehmeän ja heleän. Vain 2-3 tippaa The universal elixir -tehotiivistettä riittää kerralla kasvoille. Dekolteelle hyvä määrä on 1-2 tippaa. Voidaan käyttää aamuin illoin. Haluttaessa voi lisäksi laittaa Vitality cream- tai The universal cream of youth -kasvovoiteen. Päivittäiseen käyttöön.

  9. The Universal beauty oil -vartaloöljy 95 ml 29 e. Kosteuttaa ja ravitsee kehoa ja hiuksia. Upeat kasviöljyt camelina-, oliivi- ja auringonkukkaöljyt ravitsevat ihoa ja hiuksia tehden niistä silkinpehemät. Kätevä pumppupullo, josta on helppo annostella vartaloöljyä. Imeytyy nopeasti. Sopii päivittäiseen käyttöön.

  10. The Universal aromatic spray -vartalotuoksu 95 ml 39 e. Luonnollinen ja aromaattinen tuoksuspray, joka herättää aistit levittämällä raikkaan ja virkistävän sitrusverhon iholle ja hiuksille. Sopii päivittäiseen käyttöön.

Bioviveen pääsee tutustumaan Kauneuspilkussa, lämpimästi tervetuloa! Ja hyvää alkanutta syksyä, pidetään huolta itsestämme ja toisistamme.

Riitta

Psst! Myöhemmin Kauneuspilkun valikoimaan on tulossa hoitojakin Bioviven tuotteilla tehtynä, kunhan sarjan maahantuoja saa järjestettyä niihin koulutukset.